Support Center > Search Results > SecureKnowledge Details
Anti-Bot/Anti-Virus Update fails with "Failed to load database" error Technical Level
Symptoms
  • Output of "cpstat antimalware -f update_status" shows:
    AB Update status:           failed
    AB Update description:      Update failed. Failed to load database.
    AB Next update description: The next try will be within one hour.
    AB DB version:              2003022324
    AV Update status:           failed
    AV Update description:      Update failed. Failed to load database.
    AV Next update description: The next try will be within one hour.
    AV DB version:              2003022324
  • FWD debug (from sk98665) shows load_sigs executed but nothing happens after:
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec: start exec sig_load
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec: Executing command line: /opt/CPsuite-R80.30/fw1/bin/fw load_sigs -b AMW -d -p -e
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec_wait_cb: result file does not exist
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec_wait_cb: result file does not exist
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec_wait_cb: result file does not exist
    [FWD ...]@firewall[DATE TIME] ciu_cmd_amw_commit_exec_wait_cb: result file does not exist
  • The process of load_sigs has an old date:
    # ps aux | grep load_sigs
    admin    18702  0.0  0.7 537600 260652 ?       S    Feb22   0:16 /opt/CPsuite-R80.30/fw1/bin/fw load_sigs -b AMW -d -p -e
Cause

ciu_cmd_amw_commit_exect_wait_cb is waiting for load_sigs to finish and provide a result file but it never does. It eventually timed out and gets stuck.


Solution
Note: To view this solution you need to Sign In .